Gözleme yapımına dair bilgiler oldukça ilginç. Hazır yufka kullanarak çökelekli gözleme hazırlamak pratik bir çözüm gibi görünüyor. Çökelek peynirinin yanı sıra başka peynir çeşitleri veya sebzeler eklemek de mümkünmüş. Bu tarifle misafirlerime güzel bir ikramda bulunmak istiyorum ama gözlemenin dışını altın rengi alana kadar pişirmenin püf noktalarını merak ediyorum. Sizce pişirme süresi ne kadar olmalı? Ayrıca gözlemeyi pişirdikten sonra üzerine tereyağı sürmek lezzetini nasıl etkiliyor?
Gözleme yapımına dair bilgiler oldukça ilginç. Hazır yufka kullanarak çökelekli gözleme hazırlamak pratik bir çözüm gibi görünüyor. Çökelek peynirinin yanı sıra başka peynir çeşitleri veya sebzeler eklemek de mümkünmüş. Bu tarifle misafirlerime güzel bir ikramda bulunmak istiyorum ama gözlemenin dışını altın rengi alana kadar pişirmenin püf noktalarını merak ediyorum. Sizce pişirme süresi ne kadar olmalı? Ayrıca gözlemeyi pişirdikten sonra üzerine tereyağı sürmek lezzetini nasıl etkiliyor?
Cevap yaz