Afyon'un haşhaşlı gözlemesini denemek istiyorum ama en çok merak ettiğim hamurun hazırlanma aşaması. Un, tuz ve zeytinyağını karıştırdıktan sonra suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlamak yeterli mi? Hamurun yumuşak ve elastik bir kıvama gelmesi ne kadar sürer? Ayrıca, dinlendirme süresi boyunca hamur ne kadar şişiyor? Bu aşamada dikkat etmem gereken başka bir nokta var mı?
Afyon'un haşhaşlı gözlemesini denemek istiyorum ama en çok merak ettiğim hamurun hazırlanma aşaması. Un, tuz ve zeytinyağını karıştırdıktan sonra suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlamak yeterli mi? Hamurun yumuşak ve elastik bir kıvama gelmesi ne kadar sürer? Ayrıca, dinlendirme süresi boyunca hamur ne kadar şişiyor? Bu aşamada dikkat etmem gereken başka bir nokta var mı?
Cevap yaz